Învăţământul profesional, în prim plan

Un an dedicat învăţământului profesional şi tehnic. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic vor derula programul naţional „2017 – anul învăţământului profesional şi tehnic în România”.

Scopul campaniei „2017 – anul învăţământului profesional şi tehnic în România” este schimbarea percepţiei în legătură cu acest traseu de educaţie şi formare profesională, deoarece aceste forme de învăţământ, în forma lor iniţială, au un rol primordial pentru dobândirea de abilităţi, cunoştinţe şi aptitudini necesare integrării pe o piaţă a muncii dinamică şi competitivă. De asemenea, se urmăreşte atragerea unui număr semnificativ de elevi şi companii în învăţământul profesional şi tehnic, prin evenimente de diseminare a beneficiilor pe care părţile implicate le pot obţine.

Proiectul va fi realizat şi prin implicarea Inspectoratelor Şcolare Judeţene, a Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educaţională, a unităţilor şcolare, dar şi a agenţilor economici.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.