Verificaţi de sărbători

Apropierea sărbătorilor de iarnă înseamnă pentru mulţi comercianţi mană cerească! Asta, deoarece obiectele pirotehnice – petarde, rachete, pocnitori şi alte materiale explozive – se vând pe bandă rulantă în cantităţi mari. Polițiștii vor face razii în pieţe şi centre comercile pentru a verifica actele de provenienţă ale produselor, categoria acestora şi legalitatea etichetelor. Este bine de ştiut că prevederile legislative sunt dure şi îi sancţionează aspru pe toţi cei care nu le respectă.

Tradiţional, în perioada sărbătorilor de iarnă sporeşte considerabil desfăşurarea spectacolelor pirotehnice şi a focurilor de artificii, cu utilizarea articolelor pirotehnice, atît uzuale, cât şi profesionale.De asemenea, această perioadă  reprezintă o oportunitate de a face bani, atât pentru firme, dar şi pentru populaţie, prin vânzarea de pocnitori, petarde, şi toată gama de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

În această perioadă,polițiștii recomandă părinţilor să-şi supravegheze cu atenţie copiii, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.