Este sezonul lor, consumaţi-le!

Este sezonul lor, al citricelor. Craiovenii  profită de cele mai gustoase și zemoase fructe pentru un plus de vitamina C. Astăzi, Piaţa Centrală era plină de oameni care cumpărau fructe pentru a-l ajuta pe Moş Nicolae să umple ghetuţele copiilor cuminţi. Preţul acestora porneşte de la 2 lei  pentru clementine şi ajunge la 3 lei pentru portocale.

Iarna este acea perioadă din an în care citricele de tot felul sunt mult mai uşor de găsit. De la banalele portocale, care parcă sunt mai gustoase acum, până la surorile, clementine, mandarine sau minole. Vânzarea lor în piaţa centrală merge prost, spun comercianţii, şi asta din cauza cumpărătorilor care preferă sa le procure din supermarketuri.

Citricele sunt fructele de sezon cu cele mai mari depozite de vitamină C. Portocalele, mandarinele, lămâile, clementinele şi grapefruitul înlocuiesc multe medicamente, previn şi vindecă boli şi, mai ales, menţin sănătatea generală a organismului. Citricele sunt indicate în curele de detoxifiere, în regimurile de slăbire.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.