În vizorul primăriei

Primăria Craiova îi taxează cu 500% pe cei care nu-şi îngrijesc proprietăţile.  Consilierii locali au votat astăzi impozitele ce vor fi aplicate în 2017, iar cea mai mare majorare se aplică în cazul clădirilor şi terenurilor pe care proprietarii nu şi le îngrijesc. Anul acesta a fost considerat un an de graţie din partea Primăriei Craiova, nefiind aplicat acest impozit.

Taxele şi impozitele pe clădiri rămân la aceeaşi valoare ca în anul 2016, autorităţile operând aceleaşi cote impozabile minime, ca şi în anul acesta. Anul 2017 vine însă şi cu o mare majorare în materie de taxe. 500% vor plăti contribuabilii care deţin clădiri sau terenuri neîngrijite, care sunt situate în intravilanul municipiului. Imobilele şi terenurile care se încadrează în categoria „neîngrijite”  vor fi stabilite printr-o procedură comună a direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Craiova.
Noile taxe nu vor fi aplicate direct proprietarilor găsiți în neregulă ci li se va da un termen de conformare. Dacă în acest termen proprietarul nu și-a curățat terenul, ori nu și-a reabilitat clădirea, o comisie din cadrul Primăriei va decide dacă va fi aplicată majorarea cu 500% a impozitului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.