Stop corupţiei!

Direcţia Generală Anticorupţie a organizat, astăzi, la Craiova  o masă rotundă pe tema prevenirii corupţiei. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor publice naţionale şi locale. Statisticile arată că marea majoritate a românilor consideră că fenomenul corupţiei este în creştere, iar pentru mulţi mita a devenit ceva firesc, fiind confundată adesea cu bacşişul.

„Prevenirea corupţiei – drumul către integritate” a fost tema dezbaterii mesei rotunde organizate de Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu Asociaţia Pro Democraţia. Organizatorii au încercat să transmită un mesaj cât se poate de clar, care să ajungă mai departe la subordonaţii celor prezenţi. Corupţia trebuie să dispară!

Directorul general adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie, Octavian Melintescu, a subliniat că strategia anticorupţie 2016-2020 cuprinde trei paliere – educaţia, prevenirea şi combaterea, însă prima este cea mai importantă. Un studiu realizat recent arată că 80% dintre români consideră că s-a înregistrat o creştere a corupţiei în ultimii trei ani.

Mâine, proiectul va continua cu instalarea Labirintului Anticorupţie, o metodă inedită de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.