„Controlează-ți diabetul”

Ziua Mondială a Diabetului se  desfășoară, în acest an, sub mesajul „Controlează-ți diabetul”. Craiovenii şi-au putut măsura gratuit glicemia și au beneficiat de screening de neuropatie diabetică. Testările au avut loc în spații special amenajate din Piaţa „Mihai Viteazul”. Evenimentele organizate în această perioadă, au ca principal scop informarea şi educarea cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc care determină apariţia bolii, precum și îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet.

Aproape două milioane de români suferă de diabet, conform datelor Studiului Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi. Dintre aceştia, însă, 20,69% nu ştiau că suferă de diabet până la momentul efectuării studiului. Campania vizează, pe de o parte, informarea publicului larg şi a autorităţilor cu privire la metodele de prevenţie şi control al diabetului, precum şi educarea persoanelor care suferă deja de diabet, pentru a preveni apariţia complicaţiilor bolii.

Prevalenţa diabetului la nivel mondial este în continuă creştere, de aceea Ziua Mondială a Diabetului este, în fiecare an, un prilej de a ne reaminti că această afecţiune este o problemă majoră de sănătate publică și că este foarte important să ne informăm cu privire la prevenția diabetului și să cunoaştem factorii de risc care determină apariţia bolii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.