Atenţie la hackeri !

Poliţia Română desfăşoară, în această săptămână, în unităţile şcolare o campanie de informare pentru folosirea în siguranţă a dispozitivelor  mobile, ca smartphone-urile și tabletele. Această  campanie de conștientizare a malware-ului ce afectează dispozitivele mobile  se desfăşoară la nivel European în 21 de ţări.

Dispozitivele mobile, ca smartphone-urile şi tabletele, au devenit o obișnuință în viața cotidiană. Tehnologia pe care nu demult o găseai doar într-un computer, acum poate fi ținută în mână. Totuși, odată cu creșterea în popularitate a acestor dispozitive, a crescut și interesul infractorilor în acest domeniu. Riscul malware-ului mobil este real: hackerii îți pot sustrage bani și informații personale sau îți pot spiona toate activitățile. Pentru a crește nivelul de conștientizare a utilizatorilor, Poliția Română s-a alăturat Europol în cadrul campaniei de conștientizare a malware-ului ce afectează dispozitivele mobile, campanie care a început astăzi.

Recomandările oamenilor legii sunt despre cum poți să-ți securizezi activitatea desfășurată online, ca downloadarea aplicațiilor, internet banking-ul, conectarea la wi-fi sau cum să nu devii victimă a online –ului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.