Nu renunţă la proteste

Cadrele medicale și-ar putea întrerupe, temporar, activitatea.Reprezentanţii Federaţiei Sindicale Hipocrat nu renunţă la proteste. Aceştia anunţă că îşi vor întrerupe activitatea şi vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii pe 21 octombrie, susţinând că promisiunile primite nu înseamnă soluţionarea în fapt. Luni activitatea va fi întreruptă timp de două ore.

Sindicaliştii din Federaţia Hipocrat cer autorităţilor o salarizare unitară a personalului medical, în orice sector de activitate în care se asigură act medical, acordarea de sporuri şi de tichete de vacanţă şi de masă pentru toţi salariaţii din sistemul de sănătate sau de asistenţă socială, rezolvarea problemei deficitului de personal, crearea unui cadru legal pentru admiterea în învăţământul superior a asistenţilor medicali cu studii medii şi vechime în specialitate şi introducerea personalului tehnic şi administrativ în OUG 20/2016.

Federaţia Sindicală Hipocrat a declanşat seria de proteste pe 10 octombrie, cu o grevă japoneză, cu banderola, care a durat până pe 14 octombrie.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.