Acord pentru reinserţia romilor

Un nou Acord între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare şi partenerii locali a fost semnat, astăzi, la Prefectura Dolj. Acesta vizează reinserţia familiilor de romi revenite din Franţa în comunele Sălcuţa şi Vârtop. Bugetul alocat pentru acest proiect este de 100.000 de euro, bani puşi la dispoziţie de
autorităţile franceze.
Acordul între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare şi partenerii locali a fost reînnoit, astăzi, cu un buget de 100.000 de euro. Comunitatea Nantes Métropole a realizat deja în comuna Sălcuţa, satul Mârza un proiect de reabilitare a şcolii, iar la Vârtop a fost reabilitat şi echipat un cabinet stomatologic, şi au fost construite vestiare pentru stadionul din comună.
Primul Acord-cadru între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Colectivitatea locală Nantes Métropole şi autorităţile judeţene a fost semnat în 2013, acesta fiind înnoit, astăzi, cu trei noi parteneri, Asociaţia Vasiliada, Asociaţia CRONO şi Asociaţia Arda Oltenia. Acest Acord reprezintă transpunerea la nivel local a Acordului – cadru, încheiat în septembrie 2012 între Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Administraţiei şi Internelor din România privind demararea procesului de implementare a unui program experimental pentru reinserţia familiilor de cetăţeni români de etnie romă care revin voluntar din Franţa în localităţile de origine.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.