Despre limba si cultura engleză

Departamentul de Studii Anglo-Americane şi Germane, în colaborare cu Universitatea din Birmingham, a organizat, cea de-a  XV-a ediţie a Conferinţei Internaţionale Language, Literature and Cultural Policies. Tema din acest an a fost “The Past in the Present” şi a reunit lucrările a peste 80 de specialişti din domeniul lingvisticii, literaturii şi culturii. În cadrul conferinţei şi-au prezentat eseurile profesorul de artă teatrală, Rick St. Peter, de la Universitatea Americană Clemson, care este şi noul lector american al Departamentului de Studii Anglo-Americane şi Germane din Craiova, şi profesorul Michael Dobson, de la Universitatea din Birmingham, directorul renumitului Institut Shakespeare din Stratford-upon-Avon.

Participarea la această conferinţă a profesorilor Rick St. Peter şi Michael Dobson readuce Universitatea din Craiova în prim-planul învăţământului mondial facilitând schimbul de experienţă între studenţii români şi englezi.

Emil Boroghină, directorul Festivalului Internaţional Shakespeare, i-a adus lui Michael Dobson un panou care face parte din expoziţia „De la Stratford la Craiova”, deschisă simultan atât în Craiova, cât şi în Stratford.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.