Verificarea sănătăţii în şcoli

Direcția de Sănătate Publică Dolj a încheiat triajul epidemiologic în unitățile școlare. Din cei peste 70.000 de copii înscriși la creșe, grădinițe, școli și licee,  aproximativ 700 de preșcolari și elevi au prezentat diverse afecțiuni, inclusiv boli infecțioase și în câteva cazuri s-a întâlnit și scabie. În urma diagnosticării nu s-au aplicat măsuri de dezinfectare a spațiilor, ci doar de tratare a cazurilor depistate.

În urma triajului epidemiologic realizat de Direcția de Sănătate Publică Dolj, în școlile din judeţul nostru, 669 de elevi au fost depistați cu diverse afecțiuni, multe fiind de natură infecțioasă. În niciunul dintre cazuri nu s-a luat măsura dezinfectării spațiilor de învățământ în care au fost identificate cazurile de îmbolnăvire.

În ceea ce privește alte cazuri de boli infecțioase la care s-au încadrat peste 140 de copii, au fost  depistate infecții acute ale căilor respiratorii, sinuzite virale, faringite acute și eriteme virale. La categoria boli infecțioase nu s-au înregistrat cazuri de copii cu TBC.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.