Lămâia, fructul minune

Lămâile sunt fructe miraculoase, cu efecte deosebite pentru sănătate. Ele nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Acest fruct ajută în tratamentul infecţiilor gâtului, indigestiei, hemoragiilor interne, reumatismului, excesului de greutate, dar şi problemelor părului. Apreciată mai ales pentru efectele sale terapeutice, lămâia ajută la întărirea sistemului imunitar şi în terapia bolilor stomacului.

Consumul de lămâie aduce beneficii majore sănătăţii. Sucul de lămâie, pe lângă faptul că este relaxant şi răcoritor, este şi util pentru tratarea pietrelor la rinichi, accidentelor vasculare cerebrale, tratamentul bolilor cardiovasculare şi reducerea temperaturii corpului.

Efectele pozitive ale lămâii asupra sănătăţii se datorează mai multor elemente nutritive din compoziţia acesteia: vitamina C, vitamina B, fosfor, proteine şi carbohidraţi. Lămâia este un fruct care conţine flavonoide, substanţe care deţin proprietăţi cu rol antioxidant şi anticancerigen. Aceasta ajută şi la preîntâmpinarea declanşării diabetului, a constipaţiei, hipertensiunii arteriale,  dar şi a altor probleme de sănătate. Studiile efectuate de specialiştii urologi au demonstrat faptul că sucul de lămâie,  poate fi util pentru vindecarea pietrelor la rinichi.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.