Licitaţie pentru „Cumințenia pământului”

Teatrul Național “Marin Sorescu” a decis să se implice în campania de strângere de fonduri pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia pământului”. Duminică, de la ora 17.00, în sala “Ion D. Sîrbu” este organizat un eveniment artistic, cu participarea cunoscătorilor operei brâncușiene, dar și a artiștilor plastici craioveni care vor dona lucrări personale pentru a fi licitate şi achiziţionate de către craioveni. Imagini cu operele donate și detalii despre acestea sunt disponibile pe site-ul Teatrului “Marin Sorescu”.

Unul dintre momentele-reper ale lunii septembrie este cel dedicat strângerii de fonduri pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia pământului”. Expoziţia și licitația vor fi precedate de o conferință despre „Cumințenia pământului” susținută de Paul Rezeanu, fost director al Muzeului de Artă Craiova, urmată de un monolog al lui Brâncuși dintr-un spectacol în pregătire al marelui actor Ilie Gheorghe.

Cei mai talentați pictori și sculptori craioveni au decis să-și doneze diverse schițe, picturi sau statui pentru a contribui la achiziția sculpturii brâncușiene. Lucrările donate de artiști pot fi vizibile pe site-ul Teatrului Naţional Craiova.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.