Portretul lui Brâncuși, din ață și cuie

Brâncuşi „pictat“ din 7.000  cuie şi 20 de kilometri de aţă. Este realizarea a patru tineri români care speră ca prin vânzarea acestuia să ajute la cumpărarea operei de artă a marelui sculptor, „Cuminţenia pământului”. ”Ciocâlteul lui Brâncuşi“ este numele tabloului care a fost expus, astăzi, la Muzeul de Artă din Craiova.

Câțiva artiști din mai multe orașe ale țării au găsit o modalitate ingenioasă de a-l omagia pe Brâncuși, dar și de a încerca să îi convingă pe români că merită să doneze pentru “Cumințenia Pământului”. Aceștia au realizat un tablou înalt de 2 metri și lat de aproape un metru și jumătate cu chipul titanului din Hobița. Tinerii nu au folosit pensule și acuarele, ci ață și cuie, acestea provenind de la românii pe care i-au convins să doneze măcar 10 lei în schimbul unui cui folosit în lucrarea lor. Lucrarea a fost expusă,  astăzi, la Muzeul de Artă din Craiova .

Tabloul va putea fi văzut în următoarele zile în mai multe orașe din țară şi în final va fi vândut în cadrul unei licitații publice, banii strânși fiind donați ulterior pentru achiziționarea „Cumințeniei Pământului”.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.