Ordonanţa RCA publicată

Ordonanţa care îngheaţă pentru şase luni preţul poliţelor RCA a fost publicată în Monitorul Oficial. Firmele de asigurări îi avertizează însă pe şoferi că tarifele vor creşte inevitabil după această perioadă. Doar transportatorii au obţinut până acum, în urma negocierilor cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, un tarif de referinţă de 7.500 de lei pentru camioane de peste 16 tone.

Ordonanţa de urgenţă privind asigurarea obligatorie de Răspundere Civilă  Auto, a fost adoptată în formă definitivă şi publicată în Monitorul Oficial. În urma protestului transportatorilor şi negocierilor care s-au purtat cu reprezentanţii Guvernului, cuantumul primelor de asigurare a fost îngheţat pentru o perioadă de 6 luni. În termen de 30 de zile de la publicarea ordonanţei, Autoritatea de Supraveghere Financiară va trebui să determine costul mediu pentru toate categoriile de asigurări. Acesta va constitui o referinţă atât pentru firmele de asigurare, cât si pentru clienţii obligaţi să încheie RCA pentru autovehiculele deţinute în proprietate.

Preţul la care se va ajunge în urma negocierilor dintre transportatori, asiguratori şi autorităţi va fi referinţa faţă de care se va aplica sistemul de bonus-malus. Adică şoferii fără accidente ar trebui să plătească mai puţin decât plafonul maxim, iar cei cu incidente în trafic vor plăti poliţe mai scumpe.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.