Autismul, în dezbatere

Sub egida Campaniei „Oamenii Timpului” s-a desfăşurat, astăzi, dezbaterea „neȘansa adulţilor cu autism în România”. Discuţiile s-au axat pe accesul egal la educaţie, tranziţia de la statutul de copil la cel de adult, impunerea drepturilor civile şi modalităţile de protecţie a persoanelor cu tulburare în spectru autist. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, ONG-uri, dar şi părinţi.

„neȘansa adulţilor cu autism în România” a fost în dezbatere, astăzi, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”. Discuţiile au fost libere şi au avut ca scop principal integrarea în societate a copiilor şi mai târziu, a adulţilor care suferă de tulburări din spectrul autist. Prezenţi la dezbatere, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene au expus felul în care instituţiile statului încearcă să le fie de folos tinerilor cu probleme.

Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova va încheia un parteneriat cu Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România în cadrul căruia studenţii de la secţia de Asistenţă Socială să facă terapie cu aceste persoane.

Aflată la cea de a III-a ediţie, Campania „Oamenii Timpului” răsplăteşte profesionişti din România, Republica Moldova, Cernăuţi şi Diaspora care au contribuit decisiv la dezvoltarea culturală şi instituţională a spaţiului public românesc, în spiritul valorilor proprii unei societăţi democratice.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.