Grădina Botanică, inaugurată

Grădina Botanică a fost inaugurată, astăzi, în prezenţa rectorului Universităţii din Craiova, Cezar Spînu şi a reprezentanţilor Primăriei Craiova. Cele 12 hectare de spaţiu verde au fost reabilitate, lacul a fost decolmatat, iar podeţele au fost reamenajate. Lucrările de înfrumuseţare însă nu se vor opri aici, va mai fi amenajat un loc de joacă şi serele vor fi reabilitate.
După aproximativ un an şi jumătate de la demararea lucrărilor de reabilitare, Grădina Botanică „Alexandru Buia” a fost deschisă, oficial, publicului craiovean. Cele 12 hectare de spaţiu verde au suferit ample modificări, acum fiind amenajate câteva zone noi, precum insula japoneză, pista de tartan sau Aleea îndrăgostiților.
Primarul Craiovei anunţă că lucrările de înfrumuseţare nu se vor opri după inaugurare. În vizorul municipalităţii se află şi un loc de joacă. Câteva sarcini în procesul de reabilitare a Grădinii Botanice are şi Universitatea din Craiova. Rectorul, Cezar Spînu, a declarat că serele, care sunt în custodia instituției de învățământ superior, urmează să fie modernizate.
Există însă şi veşti proaste pentru craioveni, spre deosebire de alte parcuri din oraş, în Grădina Botanică este interzisă călcarea ierbii şi accesul animalelor de companie, din cauza faptului că există specii de plante rare, care trebuie ocrotite.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.