Simpozion Internaţional de Italienistică

50 de ani de Limbă şi literatură italiană la Universitatea din Craiova. Facultatea de Litere, în colaborare cu Universitatea pentru Străini din Perugia, organizează în aceste zile, cel de-al optulea Simpozion Internaţional de Italienistică. Tema din acest an este „Timpul şi spaţiul în limba şi literatura italiană”.

Cea de-a opta ediţie a  Simpozionului Internaţional de Italienistică, organizată de Secţia de Limbă si literatură italiană a Facultăţii de Litere, în colaborare cu Universitatea pentru Străini din Perugia, se desfăşoară sub titulatura “Timpul şi spaţiul în limba şi literatura italiană”.  Evenimentul marchează şi împlinirea a 50 de ani de predare a limbii şi literaturii italiene la Universitatea din Craiova.

Cea de-a opta ediţie a Simpozionului Internaţional de Italienistică aduce la Universitatea din Craiova peste 70 de cadre didactice şi cercetători din toate colţurile lumii. Lucrările s-au desfăşurat în limbile italiană şi română şi au fost grupate în patru secţiuni: lingvistică, literatură, literatură comparată şi didactica limbii şi a literaturii italiene.

Simpozionul va continua şi mâine cu prezentarea mai multor volume de lucrări în limba italiană.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.