O nouă promisiune

Autostrada Craiova-Piteşti va fi gata in 2020. Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe a declarat, astăzi , la Craiova, în cadrul unei întâlniri  cu reprezentanţi ai companiei Ford şi ai Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, că la 1 noiembrie va fi lansată licitaţia pentru construirea autostrăzii Craiova-Piteşti.

La data de 1 noiembrie vor fi lansate atât licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru autostrada Craiova-Piteşti, cât şi cele pentru centurile ocolitoare ale oraşelor Balş şi Slatina .

Printre temele discuţiei dintre reprezentanţii Ford Craiova şi Guvern s-a numărat şi ameliorarea infrastructurii feroviare.

Vicepremierul României, Costin Borc, care l-a însoţit pe ministrul Transporturilor la Craiova, a precizat că refacerea infrastructurii de transport a fost solicitată de producătorii din industria auto.

Reprezentanţii Ford au efectuat studii interne care au arătat că îmbunătăţirea transportului rutier prin construcţia de şosele de centură în Balş şi Slatina ar reduce timpul de transport rutier .

Întâlnirea  de astăzi cu oficialităţile centrale a venit şi ca urmare a anunţului făcut de Ford, în luna martie a acestui an, privind implementarea unei investiţii suplimentare de până la 200 de milioane de euro la Craiova, pentru lansarea producţiei modelului Ford EcoSport, programată în toamna anului viitor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.