Controalele continuă

Controale de amploare la antreprenori . Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Inspecţia Muncii desfăşoară încă din luna iunie controale pentru combaterea fraudei şi a muncii „la negru”. În cadrul acţiunii  au fost aplicate  zece amenzi contravenţionale  de peste 88.000 de lei şi opt avertismente. Patru persoane care lucrau fără forme legale de angajare au fost depistate în urma acestor verificări.

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF și inspectorii de muncă din cadrul Inspecției Muncii desfășoară la nivel național acțiuni de control operativ pentru prevenirea și combaterea muncii „la negru” și a celei subdeclarate în cadrul operațiunii „Cronos”, care se va desfăşura până pe 23 septembrie .

Controalele au vizat cu precădere firmele care activează în domenii de activitate precum: confecții, construcții, pază și protecție, curățenie, alimentație publică, silvicultură, transport, comerț, arhivare și depozitări. În aceste sectoare au fost identificate cele mai mari riscuri legate de utilizarea forței de muncă fără forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare.

În cadrul acțiunilor de control se va pune accentul și pe informarea contribuabililor cu privire la obligațiile legale ce le revin, riscurile la care se expun și sancțiunile contravenționale sau penale aplicabile în domeniu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.