Asistenţă la domiciliu

DGASPC Dolj pune accentul pe asistenţa la domiciliul bolnavului. Un angajat al Direcţiei merge acasă la pacient şi devine un fel de membru al familiei. Îl tratează, îl ajută la igienă, îi pregăteşte masa şi se ocupă chiar de plata facturilor adultului cu handicap.

Bazele asistenţei la domiciliu au fost puse în Dolj în urmă cu mai mulţi ani. Graţie acestui serviciu, persoanele cu handicap sunt ajutate să ducă o viaţă normală, fără să mai fie nevoite să se deplaseze în fiecare zi la un centru de recuperare medicală.

Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Craiova au constatat că foarte mulţi doljeni au nevoie de asistenţă la domiciliu, aşa că vor să dezvolte acest segment, pentru început în oraşele din judeţul Dolj.

Dacă asistenţa la domiciliu se referă doar la persoanele majore cu grad de handicap, un alt proiect al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului pune accentul pe recuperarea copiilor cu probleme. În curând va fi amenajat la Craiova un centru special destinat minorilor. Conform unei programări, ei vor fi aduşi pe rând în Craiova, internaţi şi trataţi corespunzător, în funcţie de nevoi.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.