Simpozion de italienistică

Universitatea din Craiova va găzdui cea de-a opta ediţie a  Simpozionului internaţional de italienistică. Evenimentul este organizat de Secţia de Limbă si literatură italiană a Facultăţii de Litere, în colaborare cu Universitatea pentru Străini din Perugia. Acesta se va desfăşura în perioada 16-17 septembrie, sub titulatura “Timpul şi spaţiul în limba şi literatura italiană”.

Intitulat “Timpul şi spaţiul în limba şi literatura italiană”, Simpozionul internaţional de italienistică este dedicat împlinirii a 50 de ani de predare a limbii şi literaturii italiene la Universitatea din Craiova.  Vor fi prezente peste 70 de cadre didactice şi cercetători de la universităţi din ţară, dar şi din străinătate.

Deschiderea simpozionului va avea loc vineri, de la ora 9,30 în Amfiteatrul “Constantin Drăgan” al Universităţii din Craiova. În aceeaşi zi, de la ora 18,30, va avea loc spectacolul “Şi niciun început, dacă nu în repetiţie, nu se înţelege”, dedicat împlinirii a 50 de ani de predare a limbii şi literaturii italiene la Universitatea din Craiova. În cadrul simpozionului de sâmbătă vor fi prezentate mai multe volume de lucrări în limba italiană.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.