Naşterea Maicii Domnului

Numeroşi credincioşi au venit, ca în fiecare an, la sărbătoarea hramului Mănăstirii Maglavit, de praznicul Naşterii Maicii Domnului. Momentele liturgice au început  de miercuri seara, când a fost săvârşită Vecernia unită cu Litia şi slujba Privegherii.

In ziua praznicului, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, pe o esplanadă special amenajată în curtea sfântului aşezământ monahal.

Existenţa Mănăstirii Maglavit este legată de numele lui Petrache Lupu, un locuitor al Maglavitului care, în perioada interbelică, a avut mai multe teofanii în locurile unde se află mănăstirea, în timp ce se afla cu oile la păscut. Piatra de temelie a sfântului lacaş a fost pusă la 14 septembrie 1935 de către Episcopul Râmnicului, Vartolomeu Stănescu. Lucrările de construire au fost suspendate din cauza războiului şi oprite definitiv în timpul regimului comunist. Abia după 1989, acestea au fost reluate cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Nestor Vornicescu al Olteniei, în prezent lucrându-se la finalizarea picturii interioare, realizată în tehnica frescă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.