Definitivat 2016

Peste 240 de cadre didactice doljene sunt aşteptate pe 4 august la examenul de definitivat. Pentru a ajunge la susţinerea probei scrise, profesorii au avut de trecut două inspecţii la clasă la care să fi obţinut minimum 8, iar altă condiţie esenţială este ca aceştia să aibă minimum un an la catedră.

Cadrele didactice care vor să îşi construiască o carieră în învăţământ vor trece pe 4 august prin emoţiile examenului de Definitivat. Concursul se va susţine la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, din Craiova, începând cu ora 10.00, iar durata examenului este de patru ore.

     Cadrele didactice care nu obţin definitivarea în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant. Învăţătorii, institutorii şi profesorii pentru învăţământul primar vor susţine examenul de definitivat la limba şi literatura română şi matematică, metodica predării acestora, pedagogie şcolară şi elemente de psihologie a educaţiei. Educatorii, institutorii şi profesorii pentru învăţământul preşcolar vor susţine examen la limba română şi literatură pentru copii, metodica activităţii instructiv-educative din învăţământul preşcolar, pedagogie preşcolară şi elemente de psihologie a educaţiei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.