Locuri disponibile în şcolile profesionale

Peste 600 de locuri disponibile în învăţământul profesional. 22 din cele 23 de unități școlare din județul Dolj vor organiza o nouă etapă de admitere, în perioada 16-17 august. Singura instituţie de învăţământ care are toate locurile ocupate este  Liceul „Horia Vintilă“ din Segarcea, la specializarea mecanic agricol. La polul opus se află specializările din domeniile construcții, turism și alimentație publică.

Liceele care au și învățământ profesional vor organiza o nouă sesiune de admitere, în perioada 16-17 august. Pentru cea de-a doua etapă unităţile şcolare au disponibile între 1 şi 52 de locuri.

Dacă pentru specializarea mecanic agricol a fost necesară o nouă probă pentru departajarea candidaţilor pentru că numărul celor înscrişi a fost mai mare decât numărul de locuri disponibile, la specializări precum construcţii, turism sau comerţ nu se înscrie nimeni.

Pentru a fi admiși la școala profesională, candidații trebuie să fie absolvenți de învățământ gimnazial și să nu aibă 18 ani împliniți la începerea anului școlar. Învățământul profesional are o durată de trei ani.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.