Algele în hrana noastră

Algele marine sunt una dintre cele mai nutritive și durabile culturi care te pot ajuta să slăbești, conform noilor trenduri ale nutriționiștilor. Acestea  conțin din belșug vitamine, minerale și aminoacizi esențiali. Utilizate ca medicament sau numai ca aliment, algele marine sunt o adevărată sinteză a proprietăţilor curative ale apei de mare.

Ca urmare a formării lor în acest mediu, algele includ în organismele lor majoritatea componentelor organice din apă de mare într-o formă purificată, concentrată şi perfect asimilabilă de către organismul uman, fiind considerate superalimente. Spirulina şi Chlorella sunt cele mai cunoscute microalge la noi în ţară. Microalgele sunt organisme care trăiesc oriunde se întâlneşte apă de mare, apă dulce sau pe sol umed. Spirulina este o algă verzui-albastră şi constituie o importantă sursă de proteine, Chlorella este o algă unicelulară care concentrează cea mai mare cantitate de clorofilă dintre reprezentanţii regnului vegetal.

Astfel, în algele marine, găsim peste 70 de minerale în formă coloidală, cu încărcătură electrică negativă şi foarte multe vitamine: A, C, D, E, F, K, vitamine din complexul B. De asemenea, conţinutul mare de clorofilă, care are structura foarte asemănătoare hemoglobinei din sângele uman, le conferă algelor un  puternic efect detoxifiant şi vitalizant.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.