Sfântul Prooroc Ilie

În fiecare an, pe data de 20 iulie, se prăznuieşte Sfântul Ilie. Este cinstit de creştini ca aducător de ploi. Potrivit statisticilor în ţara noastră sunt 127.000 de români care îi poartă numele. De Sfântul Ilie, se spune că în această  zi  se culeg plantele de leac, se recoltează mierea și nu se lucrează.
Sfântul Prooroc Ilie a trăit cu peste 800 de ani înainte de întruparea Mântuitorului. Sfântul Ilie, a venit la curtea regelui şi îl mustra pe acesta pentru rătăcirea lui, prevestindu-i că se va abate asupra ţării o foamete mare ce va ţine trei ani şi şase luni. După această perioadă, Sfântul Ilie s-a reîntors la rege şi cu jertfa adusă pe muntele Carmel, jertfă asupra căreia Dumnezeu a trimis foc din cer.

Proorocul a dovedit că străvechea credinţă pe care el o apăra era credinţa cea adevărată. Poporul văzând minunea pogorârii focului din cer, prinzând pe slujitorii regelui, i-a ucis. Ilie a mai făcut şi alte minuni: a înviat pe fiul unei văduve, a despărţit apa Iordanului şi a vorbit cu Dumnezeu.

Prin vrerea Domnului a fost ridicat cu trupul la cer, netrecând prin moarte. Sfântul Ilie va reveni pe pământ la sfârşitul veacurilor, îl va mustra pe Antihrist şi va fi omorât de către el, după care va fi înviat de Mântuitorul Hristos.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.