Tichetele “Rabla Clasic” suplimentate

Ministerul Mediului a suplimentat numărul tichetelor pentru programul “Rabla Clasic ”. Măsura a fost luată după ce toate cele 13.000 de tichete au fost epuizate. În program sunt admise maşinile care au o vechime de peste 8 ani. Valoarea unui tichet “Rabla” este de 6.500 de lei.

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional” Rabla Clasic” 2016 va fi suplimentat cu aproximativ 4.000 de tichete electronice pentru persoanele fizice.

Administraţia Fondului pentru Mediu a decis suplimentarea sumei alocate cu 10 milioane de lei din bugetul pentru persoanele juridice. Prin această suplimentare şi alte ajustări, în cadrul sistemului electronic al Programului se intenţionează să se ajungă la peste 17.000 de tichete electronice pentru persoanele fizice. În paralel este în derulare şi Programul “Rabla Plus”, dedicat maşinilor electrice. Suplimentarea bugetului pentru” Rabla Clasic” oferă cetăţenilor care doresc să achiziţioneze o maşină electrică şansa de a beneficia de un discount de aproape 6.000 de euro. În cadrul programului “Rabla Plus “sunt disponibile ECOTICHETE de 5.000 de lei pentru maşini electrice-hibride şi de 20.000 de lei pentru maşini 100% electrice. Pentru a beneficia de acest program, beneficiarii nu sunt obligaţi să caseze o maşină veche, asa cum se întâmplă în cazul Programului”Rabla Clasic”, dar cele două programe pot fi cumulate, pentru un discount mai mare.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.