Câmpuri mistuite de flăcări

Câmpurile Olteniei în flăcări. Recoltarea culturilor cerealiere dă de lucru şi în acest an angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj. Echipajele de intervenţie  au fost solicitate să intervină doar în  ultimele 24 de ore la stingerea a 19 incendii de vegetaţie uscată și miriște . Au ars  peste 180 de hectare numai la nivelul judeţului Dolj.

Arderile necontrolate de mirişti sunt într-o continuă creştere. De la începutul lunii iulie şi până în prezent, pe teritoriul judeţului Dolj a luat amploare fenomenul de ardere necontrolată a miriştilor şi vegetaţiei uscate de pe terenurile agricole. Doar în ultimele 24 de ore pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitaţi să stingă 19 incendii. Pompierii atrag atenţia cetăţenilor şi operatorilor economici, asupra obligativităţii respectării prevederilor legale în vigoare în domeniul apărării împotriva incendiilor ce se pot produce pe timpul sau după finalizarea campaniei de recoltare a cerealelor păioase.

Pentru nerespectarea regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor, cetăţenii riscă primirea unor sancţiuni contravenţionale cuprinse între 100 şi 2.500 de lei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.