Scutiţi de taxe

Copiii personalului didactic auxiliar sau ai foștilor profesori, între timp pensionați, vor fi scutiți şi ei de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învățământul superior și vor beneficia de gratuitate la cazare în cămine și internate.
De aceste facilități vor beneficia și copiii orfani de unul sau ambii părinți care au lucrat în învățământ. Astăzi, de plata acestor taxe sunt scutiți doar copiii personalului didactic aflat în activitate.

 

Gratuitate pentru studenţii ai căror părinţi sunt cadre didactice auxiliare.  Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege de modificare a articolului 277 al Legii educaţiei naţionale, prin care copiii personalului didactic beneficiază de scutire la plata taxelor de admitere în învăţământul superior şi de gratuitate la cazarea în cămine şi internate.
De asemenea, vor beneficia de aceste gratuităţi şi copiii orfani de unul sau ambii părinți care au lucrat în învățământ. Potrivit expunerii de motive, legea ar putea contribui la reducerea abandonului şcolar.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.