Nemulţumiţi de salarii

Sindicaliştii din administraţia publică locală au intrat în grevă astăzi după ce negocierile cu Ministerul Muncii privind creşterea salariilor au eşuat. Cei care au participat la grevă au întrerupt activitatea pe durata întregului program, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie anunţând grevă generală pe termen nelimitat începând cu 19 iulie.

Administraţia publică locală a fost astăzi în grevă pe durata întregului program, după ce negocierile cu Ministerul Muncii nu au dus la niciun rezultat pozitiv pentru aceştia. Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au avut sâmbătă negocieri referitoare la drepturile salariale cu Ministerul Muncii, discuţii în urma cărora sindicaliştii susţin că nu s-a ajuns la un consens. Reprezentanţii Federaţiei susţin că salariaţii din administraţia publică locală din România reprezintă cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariul minim brut pe economie. La data de 5 iulie, sindicaliştii din administraţia publică au intrat în grevă timp de o oră.

Sindicaliştii cer majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului din administraţia publică locală cu 25% şi acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre salariaţii care primesc şi cei care nu-l primesc. Totodată, solicită ca salariaţii din administraţia publică locală să beneficieze de vouchere de vacanţă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.