Cosmeticele si anvelopele, la control

Amplă acţiune de verificare a  respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice şi a anvelopelor second-hand. Acţiunea a fost iniţiată de inspectorii de la Comosariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj. Dintre cei 22 de operatori economici supuşi controlului, la 14 dintre aceştia s-au constatat nereguli. Au fost aplicate amenzi contravenţionale în cuantum de 18.000 de lei.

 

Produsele cosmetice şi anvelopele second-hand au făcut obiectul  unei ample acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea acestora. În urma controalelor s-a constatat că majoritatea produselor cosmetice provin din China sau Turcia. O parte dintre acestea au fost găsite neconforme, în sensul că pe ambalaj nu erau inscripţionate lizibil datele şi caracteristicile produsului, iar pe altele lipsea traducerea în limba română. Între aceste date se numără ţara de provenienţă, volumul şi condiţiile de utilizare. O altă neregulă constatată priveşte neafişarea preţurilor şi tarifelor, în mod lizibil. În urma celor constatate au fost oprite de la comercializare 74 de produse cosmetice şi s-au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 18000 lei.

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj au controlat şi un număr de 4 operatori economici care comercializează cauciucuri second-hand. La trei dintre aceştia au fost constatate abateri de la legislaţie. Astfel, au fost găsite la comercializare anvelope care prezentau tăieturi, crăpături , deteriorări sau anvelope care nu conţineau informaţii  lizibile referitoare la  marcajele producătorului. Au fost oprite de la comercializare 150 de anvelope şi s-au aplicat sancţiuni comtravrenţionale în valoare totală de 4000 lei .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.