140 de ani de umanitate

Umanitate, voluntariat şi neutralitate sunt cele trei principii care guvernează Societatea de Cruce Roșie din România, care astăzi a împlinit 140 de ani de existenţă. Momentul a fost marcat în Craiova printr-o conferinţă de presă în care conducerea filialei i-a onorat pe cei care s-au implicat în acțiunile umanitare derulate.

Astăzi s-au împlinit 140 de ani de când românii au făcut, oficial, cunoștință cu acțiunile umanitare benevole. Pe data de 4 iulie 1876 s-a înființat Societatea de Cruce Roșie din România și s-a dat startul mișcării de voluntariat, în urma căreia milioane de persoane au primit o a doua șansă la viață.

Voluntarii, colaboratorii și sponsorii au primit diplome aniversare de recunoștință semnate de Principesa Margareta. Moștenitoarea tronului României a fost aleasă președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie anul trecut, continuând o tradiție a Familiei Regale începută de Regina Maria.

Crucea Roșie Română este singura organizație umanitară cu o rețea funcțională pe întreg teritoriul țării. Are 47 de filiale și aproape 2.000 de subfiliale fiind prezentă la fiecare nivel teritorial: județ, municipiu, oraș, comună și sat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.