Parteneriat peste graniţă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj implementează, împreună cu Universitatea din Malaga, un proiect care are drept scop dezvoltarea unor iniţiative de educaţie şi formare, cu depăşirea unor bariere geografice. Programul îşi propune să devină un punct de referinţă pentru autorităţile locale, în implementarea şi formularea iniţiativelor în educaţie şi training.

Proiectul „Clavet” a început în 2014, atunci când s-au pus bazele parteneriatului între Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Universitatea din Malaga, Spania. Acesta are ca scop dezvoltarea unei platforme pentru cooperare structurată între autorităţile locale din Europa, pentru dezvoltarea unor iniţiative de educaţie şi formare de calitate, cu obiectivul principal de a sprijini depăşirea barierelor geografice, la care se adaugă contribuţia la formarea unei zone europene a educaţiei.

Sustenabilitatea şi impactul proiectului sunt garantate de scopul acestuia de a stabili o reţea permanentă pentru cooperarea interregională şi internaţională în Europa. Fişele CLAVET sunt disponibile în 9 limbi europene şi reunesc bune practici, lecţii învăţate pentru diverse regiuni ale Europei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.