Jurnalism de calitate la UCV

Universitatea din Craiova este partener oficial în proiectul ReStart – pentru un jurnalism de calitate.  Prorectorul Universității pentru Relații Internaționale și Imagine Academică, profesorul universitar doctor, Nicu Panea, și președintele Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, Cristi Godinac au semnat un acord de parteneriat prin intermediul căruia studenţii sunt familiarizați cu principiile profesiei de jurnalism și cu normele Codului Deontologic al Jurnalistului.

Proiectul ReStart — pentru un jurnalism de calitate, în cadrul căruia Agerpres este partener media, a fost lansat în urmă cu 2 ani de SRJ MediaSind, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, fiind inspirat de conceptul “The Ethical Journalism Initiative”, promovat de Federația Internațională a Jurnaliștilor, și se adresează studenților din universitățile românești care vor să se implice în promovarea unui jurnalism de calitate.

Studenții care vor fi selectați să participe la proiect vor primi legitimații de voluntari AGERPRES, iar cele mai bune articole, fotografii sau materiale video, vor fi postate pe site-ul www.mediasind.ro, pe site-urile partenerilor naționali/internaționali, pe site-urile universităților participante, și vor fi promovate în presă. Cele mai bune materiale vor fi premiate.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.