Cercetare lingvistică de calitate

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a găzduit, astăzi, lansarea ultimelor apariții editoriale ale Departamentului de studii anglo-americane și germane din cadrul Facultăţii de Litere. Evenimentul a fost moderat de Florentina Anghel, directorul departamentului şi l-a avut ca invitat special pe prorectorul Universităţii din Craiova, Nicolae Panea.

Revista „Annals of the University of Craiova” realizată de conf. univ. dr. Titela Vîlceanu şi de lect. univ. dr. Ana-Maria Trantescu este prezentă în 47 de baze de date din România şi din străinătate şi din toamna anului 2015 este catalogată în Norvegia drept o revistă de categoria A, asta deşi în România se situează în rândul celor de categoria B.

Cartea „Fundamentals of Semantics and Pragmatics” este scrisă într-o limbă engleză accesibilă și fluentă, fiind evidentă aici experiența didactică a celor două autoare”, mai ales că, „cele două discipline prezentate în carte sunt din punct de vedere teoretic foarte dificile, fiind legate nu numai de diferitele sisteme lingvistice, ci și de discipline cum ar fi filozofia, logica, psihologia, teoria generală a comunicării.

Lucrarea „Amount Relative Clauses in English and Romanian: a Minimalist Approach” a fost teza de doctorat a lect. univ. dr. Alina Reşceanu şi este o analiză a propoziţiilor relative cantitative din română şi engleză, din perspectiva sintactică propusă de cadrul teoretic generativist în varianta Programului Minimalist. Scopul principal este acela de a oferi o descriere cât mai unitară a propoziţiilor relative cantitative din limba română printr-o examinare atentă a proprietăţilor sintactice şi semantice şi a caracteristicilor acestora.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.