Cercetare performantă în inginerie electrică

Echipamente de ultimă generaţie în cadrul Laboratorului de procese şi tehnici inovative în domeniul sistemelor electromecanice complexe.  În dotarea Sublaboratorului de electronică de putere dedicată din cadrul INCESA au fost achiziţionate două sisteme complexe integrate. Echipamentele au drept scop valorificarea expertizei echipei de cercetători şi ridicarea performanţelor ştiinţifice în domeniul filtrării active şi al convertoarelor statice performante dedicate.

Cel de al doilea echipament achiziţionat vizează convertoarele statice dedicate încălzirii prin inducţie, dar şi acţionările cu performanţă energetică ridicată.

În dotarea laboratorului se află mai multe echipamente achiziţionate sau create în urma câştigării unor proiecte pe fonduri europene. Ultima reuşită a grupului de cercetare din cadrul laboratorului o reprezintă câştigarea proiectului “Parteneriate pentru transfer de cunoştinte, cercetare tehnologică şi aplicată pentru soluţii inovative de sisteme inteligente destinate creşterii eficienţei energetice”.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.