Cercetarea în robotică şi mecatronică

Printre cele 12 laboratoare din cadrul INCESA se numără şi Laboratorul de tehnici şi procese inovative în domeniul mecatronicii şi roboticii. Acesta îşi propune  să ofere servicii de cercetare, dar şi de instruire în domeniul mecatronicii şi roboticii, în colaborare cu celelalte laboratoare care funcţionează în cadrul infrastructurii de cercetare. Echipamentele din dotarea laboratorului sunt de înaltă performanţă.

Laboratorul dispune şi de mănuşi informatice. Un astfel de echipament a fost utilizat într-un proces de proiectare a unei mănuşi robotice utilizată în recuperarea unui pacient după un accident vascular cerebral.

În activităţile de laborator au fost implicaţi şi studenţi masteranzi sau doctoranzi. Aceştia au astfel posibilitate să se iniţieze în domeniul cercetării, participând direct la diverse activităţi alături de cercetători cu experienţă.

Printre obiectivele vizate în viitorul apropiat de cercetătorii din cadrul Laboratorul de tehnici şi procese inovative în domeniul mecatronicii şi roboticii se numără şi dezvoltarea şi implementarea de proiecte pentru parteneri locali sau naţionali, dar şi propunerea de teme de cercetare proprii în cadrul unor programe de cercetare naţionale sau internaţionale precum ORIZONT 2020.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.