Campanie de donare de sânge

“Fiecare picătură de sânge înseamnă un zâmbet”  este campania  iniţiată de Asociaţia “Donează Speranţă “ ce se va desfăşura la Casa Studenţilor din Craiova în perioada 21-22 ianuarie , între orele 8.00 – 13.00. Campaniile de acest fel sunt tot mai frecvente din cauza lipsei unei cantităţi suficiente de sânge în spitale.

Potrivit statisticilor, în România doar 2% din populaţie donează sânge. Cantitatea de sânge colectată la Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova se dovedeşte a fi insuficientă comparativ cu cererea foarte mare înregistrată la spitalele din judeţ. Este o realitate cu care medicii doljeni se confruntă, din păcate, deseori, chiar în sălile de operaţie. Pentru a dona sânge craiovenii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii.

În dimineaţa recoltării de sânge pot fi consumate cel mult două felii de pâine cu margarină şi gem. De asemenea, trebuie consumate multe lichide. Sunt interzise alimentele bogate în grăsimi şi laptele. Nici fumatul nu este recomandat înainte de a dona sânge din cauza riscului de lipotimie.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.