Gala excelenţei în cercetare

Membrii comunității academice de la Universitatea din Craiova care au excelat pe parcursul anului 2014 prin publicarea de articole științifice în reviste de impact, prin publicarea de cărți în edituri de mare recunoaștere internațională sau prin obținerea de brevete pentru idei și produse inovative, au fost premiaţi joi, 14 ianuarie, în cadrul primei ediţii a Galei excelenței în cercetare, organizată de instituţia academică.

În cadrul Galei excelenței în cercetare au fost premiaţi 138 de cercetători care au publicat 159 de articole în reviste cotate ISI, 3 monografii în edituri internaționale de prestigiu și au obținut mai multe brevete pentru idei și produse inovative în 2014.

Toți laureaţii vor fi recompensați cu granturi interne de cercetare care să susțină activitatea viitoare, granturi care vor avea, în funcție de realizările obținute, valori cuprinse între 500 lei și 5.000 lei. Universitatea din Craiova va aloca, în acest scop, o sumă de peste 200.000 de lei din fondul propriu de cercetare.

În cadrul evenimentului s-au acordat 3 categorii de distincții. Prima dintre acestea a constat în diplome de onoare și medalii pentru cercetătorii cu cele mai bune rezultate din cele 12 domenii de cercetare de excelență din cadrul instituției. În cadrul ceremoniei au fost acordate 16 diplome de excelenţă. Vizibil emotionaţi, membrii comunității academice care au obţinut cele mai bune rezultate în cercetare pe anul 2014 au urcat pe scenă în aplauzele publicului şi au mulţumit conducerii universităţii pentru iniţiativa de a sprijini şi recompensa cercetarea.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.