Sancţiuni în trafic

Cu toate că stratul de zăpadă s-a depus consistent pe carosabil zilele trecute, zeci de şoferi s-au aventurat în trafic, pe străzile Craiovei, fără anvelope de iarnă. Polițiști rutieri au aplicat numai ieri peste o sută de sancțiuni contravenționale pentru neechiparea corespunzătoare a maşinilor şi pentru nerespectarea prevederilor legale privind şofatul în condiţii de iarnă.

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum a produs şi primul accident rutier din acest an, soldat cu rănirea gravă a şoferului nevinovat.

Echiparea corespunzătoare a maşinii pentru sezonul rece,

utilizarea preponderentă a frânei de motor şi evitarea depăşirilor sunt doar cîteva dintre recomandărilor poliţiştilor pentru conducătorii auto. Pentru a evita accidentările şi pietonii sunt sfătuiţi să fie precauţi în traversarea străzilor.

Înainte de a pleca la drum şoferii sunt sfătuiţi să se intereseze de starea arterelor pe care urmează să le străbată. Pe portalul Infotrafic al Poliției Române se actualizează permanent starea drumurilor acoperite cu zăpadă și unde circulația este dificilă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.