Suspect de terorism

Un tânăr de 17 ani, din Craiova, a fost ridicat de ofiţerii DIICOT, pentru suspiciuni de legături cu Statul Islamic. Băiatul se convertise de aproximativ doi ani la islamism, iar anchetatorii încercă acum să afle dacă acesta avea legături cu gruparea teroristă. Părinţii şi cunoscuţii sunt şocaţi, pentru că toată lumea îl vedea pe băiat ca fiind un copil cuminte.

 

Luigi Boicea are 17 ani şi locuia cu bunicul şi mama sa într-o casă de la marginea Craiovei. Nu mică le-a fost mirarea membrilor familiei, când mascaţii au descins la prima oră a dimineţii şi le-au spus că băiatul este suspectat de legături cu teroriştii.

 

Familia ştia că Luigi este musulman, dar de aici şi până la legături cu ISIS – este prea mult pentru oameni. Vecinii de pe stradă şi rudele cred însă că Luigi nu este un terorist, ci doar un copil cu o altă religie.

 

Zvonul că Luigi a fost ridicat de ofiţerii DIICOT ajuns şi până la liceul unde învăţa băiatul şi chiar la mai marii Inspectoratului Şcolar Judeţean, acolo unde s-a demarat o anchetă pentru a se stabili dacă băiatul a încercat să discute şi cu alţi copii despre convingerile sale.

 

Băiatul a fost ridicat de la domiciliul său şi dus la audieri. Anchetatorii urmează să stabilească dacă se impune o măsură restrictivă împotriva sa.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.