Fizica medicală împărtăşită studenţilor

Departamentul de Fizică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universtăţii din Craiova a găzduit, astăzi, un curs dedicat studenţilor care vor să afle tehnologii de ultimă oră în radiologia de diagnostic şi de tratament. Unul dintre cei 10 experţi în fizica medicală din România, Florin Costache, absolventul Universităţii din Craiova, s-a aflat cu acest prilej în mijlocul studenţilor.

Florin Costache a absolvit Facultatea de Fizică în Craiova, promoţia 2001, iar în prezent ocupă poziţia de fizician medical la  o clinică din Bucureşti.

Tot fizicianul medical în radioterapie este responsabil de realizarea planului de tratament pentru pacientul neoplazic şi de verificarea aparatului, pentru ca acesta să lucreze în parametri funcţionali.

În cadrul clinicii bucureştene, Florin Costache are experienţă în utilizarea acceleratorului liniar TrueBeam, tehnologie de ultimă oră în tratamentul cancerului. Această platformă poate fi utilizată pentru toate tipurile de radioterapie avansată, incluzând printre altele radioterapia şi radiochirurgia ghidată imagistic, radioterapia cu intensitate modulată, arc-terapia cu modularea intensităţii volumetrice şi radioterapia stereotactică.

Seria evenimentelor de acest fel, în care foşti absovenţi de Fizică împărtăşesc tinerilor în formare din experienţa lor, va contiua la Departamentul de Fizică şi cu alte seminarii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.