Număr mare de vizitatori

Peste 900 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei „Aurul şi Argintul Antic al României”, în doar şase zile de la deschiderea oficială. Craioveni de toate vârstele au admirat la Muzeul Olteniei piesele arheologice din metale preţioase, care acoperă o perioadă de peste 6.000 de ani.

Celebrul Tezaur de la Pietroasele, cunoscut publicului sub numele de Cloşca cu puii de aur, precum și impresionantele brățări dacice din aur descoperite în Munții Orăștiei sunt doar câteva dintre atracţiile acestei expoziţii, care reuneşte unele dintre cele mai valoroase bunuri din patrimoniul cultural al ţării, multe unice în Europa şi în lume.

Vitrinele cu exponate din aur şi argint au trezit uimire şi admiraţie în rândul vizitatorilor. Cei mai încântaţi au fost, însă, copiii care cu greu au găsit cuvintele potrivite pentru a-şi exprima bucuria.

Expoziţia „Aurul şi Argintul Antic al României” va fi deschisă publicului la sediul Secţiei Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova până la data de 31 ianuarie 2016.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.