Solidari cu Franţa

Tristeţe, durere şi uimire, dar şi solidariate, respect şi compasiune – toate aceste sentimente au fost creionate luni, 16 noiembrie, pe un zid al solidarităţi ridicat la Universitatea din Craiova pentru tragedia care s-a abătut asupra poporului francez. Ȋnainte de a-şi scrie mesajul, zeci de elevi, studenţi şi profesori au ţinut un moment de reculegere în memoria celor care au pierit în atentatele de la Paris.

Universitatea din Craiova a stabilit de-a lungul anilor o relaţie de strânsă  colaborare cu instituţiile academice din Franţa, s-au legat prietenii, iar relaţia profesională s-a transformat într-una sufletească.

„Je suis Paris!”, „Suntem alături de voi!”, „Suntem solidari cu poporul francez!“, „O parte din sufletul nostru a murit o dată cu voi!”  – sunt doar câteva dintre sutele de mesaje scrise pe zidul solidarităţii.

În atentatele de vineri seara de la Paris şi-au pierdut viaţa 132 de persoane, iar alte 352 au fost rănite. Francezii îşi plâng morţii, iar unda de şoc s-a propagat în toată lumea.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.