Lumina din perspectivă transdisciplinară

Congresul Internaţional pentru Dezvoltare Durabilă „Luminile Lumii” a reunit la Bucureşti, în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, peste 300 de personalităţi din ţară şi din străinatate, oameni de ştiinţă, artă şi cultură. Congresul s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului din București, în contextul celebrării anului 2015 ca An Internațional al Luminii și An European al Dezvoltării. Evenimentul a fost organizat de o serie de institute de cercetare de pe Platforma Măgurele, împreună cu Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucureşti şi Institutul Cultural Roman cu sprijinul UNESCO.

Desfăşurat pe parcursul a trei zile, evenimentul a cuprins comunicări în plen și pe secțiuni (Ştiință – Cultură – Educație – Dezvoltare durabilă), gale de filme, prezentări multimedia și show-uri demonstrative de lumini, expoziţii de carte, pictură, fotografii artistice, precum și de alte valori ce pot fi reunite sub genericul “Luminile lumii”.

Universitatea din Craiova a finanţat deja din fonduri proprii proiecte care vizează cercetarea transdisciplinară şi va continua pe aceeaşi direcţie şi pe viitor. Fondurile europene reprezintă o alternativă la finanţarea proiectelor de acest tip.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.