La furat de lemne

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflaţi pe timpul executării unei misiuni specifice pentru combaterea faptelor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos, au depistat vineri în flagrant, la ieşirea din pădurea Coţofeni, un bărbat ce avea încărcată, într-un autotir, o cantitate mare de arbori, fără documente de provenienţă. Totodată, la aproximativ 200 m, pe Aleea Chintescu, a fost depistat un alt bărbat, cu un autocamion prevăzut cu macara lângă o cantitate foarte mare de material lemnos.

În urma măsurătorilor a rezultat faptul că în autotir se afla încărcată cantitatea de 23,5 mc material lemnos esenţă plop, iar cantitatea de 60,059 mc material lemnos urma să fie încărcată în celălalt autocamion.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbaţii sunt angajaţi la două firme de exploatare material lemnos, din judeţul Argeş, întreaga cantitate de material lemnos fiind tăiată fără drept şi sustrasă ilegal din pădurea Coţofeni, exploatarea materialului lemnos făcându-se în afara perioadei de exploatare prevăzută în contract.

Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos, iar cei doi bărbaţi au fost conduşi la Postul de Poliţie Coţofeni şi au fost predaţi, împreună cu documentele întocmite, pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.