Burse DAAD pentru studenți

Câteva zeci de studenți și masteranzi ai Universității din Craiova au luat parte la o sesiune de informare privind bursele DAAD, oferite de Serviciul German de Schimb Academic. Aceasta este cea mai mare organizație pe plan mondial care sprijină schimbul internațional de studenți și cercetători si oferă anual o serie de burse de categorii diferite, având ca țel promovarea limbii germane și a germanisticii.

Reprezint Serviciul German de Schimb Academic, vin din Germania. Noi punem la dispozitie pentru studentii romani mai multe burse. De exemplu, absolventii ciclului licenta sau cei care se apropie de finalizarea studiilor pot aplica pentru un master in Germania. Bursele nu se adreseaza doar studnetilor de la Litere care studiaza germana, ci se adreseaza studentilor de la toate facultatile. Bursa e in cuantul de 750 euro pe luna. Pentru a putea obtine o astfel d ebursa trebuie sa ai note bune si o motivatie de impact.”

Pentru a accesa o astfel de bursa trebuie sa cunoşti bine limba engleză sau germană. În fiecare an DAAD finanţează stagiile în Germania a pentru câteva sute de studenţi și cercetători români, în cadrul unor programe individuale de bursă și al proiectelor de cooperare instituțională. De asemenea, anual sunt susţinuţi financiar peste 200 de cetăţeni germani, care doresc să studieze, să predea sau să cerceteze în România. În plus DAAD sprijină numeroase proiecte de cooperare academică româno-germană. Volumul finanţării acordate României anual se situează în jurul a 3 milioane EUR. Informaţii detaliate privind condiţiile de aplicare, actele necesare și cuantumul bursei pot fi consultate pe site-ul www.daad.ro.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.