Adolescenţii şi televiziunea

Câteva zeci de liceeni de la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti au avut astăzi o oră mai deosebită. Amfiteatrul Colegiului, a găzduit o dezbatere despre programele TV de astăzi şi despre preferinţele tinerilor. Aceştia s-au arătat foarte interesaţi de subiect şi au fost deosebit de activi. Radu Herjeu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a adresat întrebări şi a oferit răspunsuri, nu înainte de a explica ce este CNA-ul şi ce rol are.

Majoritatea liceenilor prezenţi la eveniment au susţinut că nu urmăresc telenovele, nu ascultă manele şi nu le plac ştirile despre fapte antisociale.  Aceştia şi-au exprimat şi câteva dintre nemulţumirile pe care le au la adresa programelor TV din România.  Falsitatea şi exagerarea, promovarea nonvalorilor şi impunerea unui punct de vedere format, sunt doar câteva puncte slabe pe care au ţinut să le sublinieze.

Iniţiativa Consiliului Naţional al Audiovizualului, de a afla preferinţele în materie de programe TV ale tinerilor de la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, a fost primită cu bucurie de conducerea instituţiei de învăţământ.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.