Ziua internationala a cafelei

Espresso, latte sau capuccino, preparată la filtru sau la ibric, consumată pentru energia pe care o dă sau pentru sănătate, baută dimineața în grabă sau savurată la o întâlnire cu cineva, cafeaua este sărbătorită pe 29 septembrie în întreaga lume. De ziua internațională a cafelei am stat de vorbă cu Anya Mirela, proprietarul unui magazin de delicatese din Craiova și am aflat câte ceva despre obiceiul de a bea cafea la români, dar și despre cum trebuie preparată o cafea pentru a avea gustul dorit.

Energia, principalul motiv pentru care este consumată cafeaua nu trebuie scăpat din vedere. Cea mai recomandată pentru începerea unei zile în forță este cafeaua la ibric.

Cafeaua este una din cele mai consumate bauturi din lume. Însă puţini ştiu ca există peste 25 de tipuri de cafele. Prima menţiune despre cafea datează din secolul al XV-lea. Boabele de cafea au fost descoperite în Etiopia. Legenda spune că un păstor de capre din Etiopia a observat că animalele sale au fost mult mai energice, după ce au mâncat nişte boabe roşii, dintr-un arbust. A cules aceste boabe şi le-a dus unui călugar, însă acesta le-ar fi aruncat în foc. Aroma care s-a răspândit, l-a făcut pe păstor să le arunce într-un pahar cu apă fierbinte. Prima cafenea din lume s-a deschis în 1475, la Constantinopol.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.